Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół francuskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 500 g
kura lub kurczak 0,5 sztuki
groszek konserwowy 100 g
szparagi 100 g
pieczareki całe 5 sztuk
włoszczyzna 1 opakowanie
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: rosół francuskie

wołowinę umyć zalać zimną wodą posolić i ugotować na małym ogniu pod przykryciem pod koniec gotowania dodać oczyszczoną i opłukaną kurę oraz warzywa miękkie mięso wyjąć rosół przesadzić szparagi i pieczarki opłuka oczyścić pokrają na kawałki o długości 1 cm a pieczarki w pl seterki włożyć do rosołu potem połączyć z groszkiem i posiekana natką doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 17.03.2011 17:14
Cos chyba w opisie jest nie tak- nie rozumiem co to jest przesadzic szparagi - opis jakis nie taki jak z translatora

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak