Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół po redaktorsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 800 g
włoszczyzna 1 opakowanie
cytrynka 2 sztuki
natka pietruszki 1 łyżka
kolendra 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
papryka mielona 1 szczypta
czosnek 1 żąbek

Przepis i sposób przygotowania na: rosół po redaktorsku

mięso umyć zalać zimną wodą posolić i ugotować na małym ogniu pod przykryciem pod koniec dodać oczyszczoną i opukaną włoszczyznę cytrynę umyć sparzyć obrać ze skórki pokrajać w pół plastry usuwając pestki włożyć do rosołu razem z posiekaną natką i przyprawami doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak