Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kwaszone
pieczarki marynowane
cebula 1
majonez
mąka
śmietana kremówka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

Ogórki, pieczarki i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Zagotować w niewielkiej ilości wody. Dodać śmietanę i ponownie zagotować. Sos zagęścić mąką. Doprawić do smaku i po wystudzeniu połączyć z majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 18.12.2013 18:46
super jest ten sos
adam1f 14.12.2011 01:33
dobre
bernika 04.07.2010 10:13
masakra mąka w sosie tatarskim! obłęd.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak