Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół wg Stanisława Leszczyńskiego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 700 g
włoszczyzna 1 opakowanie
Wątróba (z kurczaka) 150 g
boczek wędzony 80 g
cebula 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
jajko 1 sztuki
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
majeranek 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: rosół wg Stanisława Leszczyńskiego

mięso umyć zalać wodą posolić i ugotować pod koniec dodać oczyszczoną włoszczyznę miękkie mięso wyjąć zużyć do drugiego dnia rosół przecedzić cebulę obrać opłukać pokrajać w kostkę razem z boczkiem boczek częściowo stopić dodać cebulę podsmażyć następnie połączyć z mieloną wątróbka tarta bułką i jajkiem oraz posiekaną natką metalową łyżką kłaść podłużnie kluski na wrzący rosół ugotować doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak