Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe świderki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 200 gram
maliny świeże 500 gram
cukier drobny 2 łyżki
migdały płatki 2 łyzki
likier malinowy 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe świderki

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie,odcedzić dobrze i wystudzić.Połowę malin przetrzeć przez sito na gładką masę,przełożyć do rondla,wsypać cukier i zostawić na 5 minut na wolnym ogniu,od czasu do czasu mieszając.Dodać sok z cytryny i odstawić.Pozostałe maliny dodać do makaronu, wymieszać i przełożyć na półmisek.Płatki migdałowe uprażyć w piekarniku i wystudzić.Do sosu malinowego dodać likier malinowy i dobrze wymieszać.Przygotowanym sosem polać makaron i posypać płatkami migdałowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.07.2013 09:21
pycha deserek
Grazyna0211 30.03.2013 12:37
bardzo smacznie i szybko
Krystyna32 04.08.2012 07:16
extra
jeta72 21.05.2012 11:12
fajne
ronald88 10.02.2012 14:53
super
misia53 18.05.2011 10:16
takie rzeczy to ja uwielbiam
Izabela28 03.05.2011 12:35
fajny, łatwy przepis :)
ben-ka 08.04.2011 16:46
robię makaron często z truskawkami.
IZABELA29 06.04.2011 15:03
słodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak