Sposób przygotowania

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie,odcedzić dobrze i wystudzić.Połowę malin przetrzeć przez sito na gładką masę,przełożyć do rondla,wsypać cukier i zostawić na 5 minut na wolnym ogniu,od czasu do czasu mieszając.Dodać sok z cytryny i odstawić.Pozostałe maliny dodać do makaronu, wymieszać i przełożyć na półmisek.Płatki migdałowe uprażyć w piekarniku i wystudzić.Do sosu malinowego dodać likier malinowy i dobrze wymieszać.Przygotowanym sosem polać makaron i posypać płatkami migdałowymi

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    słodko
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    robię makaron często z truskawkami.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny, łatwy przepis :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    takie rzeczy to ja uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smacznie i szybko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !