Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 300 gram
pomidory 100 gram
cebula biała 2 szt.
jogurt naturalny 2/3 szklanki
sól
papryka mielona
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z selera

Seler pokroić w plasterki, natrzeć sokiem z cytryny i pozostawić na 20 minut. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę i pokroić miąższ w plasterki.
Cebulę pokroić w kostkę. Układać w małej żaroodpornej formie warstwami cebulę, pomidory i plasterki selera. Każdą warstwę oprószyć solą i papryką. Na koniec polać jogurtem i piec pod przykryciem w piekarniku ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 13.02.2012 10:31
myślę że warto spróbować
Zoso 10.09.2011 16:54
ciekawy pomysł
ankaryba 22.06.2011 20:10
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak