Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz z żółtkami,do masy dodajemy po łyżce mąki z proszkiem do pieczenia i pianę ubitą z białek,powoli wszystko mieszamy.Ciasto pieczemy w 180 stopniach 25 min.Czekoladę rozpuszczamy,dodajemy śmietankę i podgrzewamy intensywnie mieszając,zdejmujemy z ognia i dalej ucieramy aż masa wystygnie.Jajka ubijamy z cukrem kryształem na parze i studzimy.Obie masy łączymy ze sobą ,dodając pokruszoną chałwę i rum.Ciasto przekrajamy w poprzek na cztery części i nasączamy herbatą,przekładamy kremem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Apetyczny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !