Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mandarynki w budyniu migdałowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2i1|2szkl
cukier 1|2szkl
esencja migdałowa 1łyżeczka
ryż 1|3szkl
konserwowe mandarynki 30dag
płatki migdałowe 1|4szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynki w budyniu migdałowym

W głebokim rondlu zagotować mleko,cukier,esencje migdałową i ryż.Gotować na małym ogniu 5min cały czas mieszajac.Przełożyć do salaterki.przykryć i odstawic do wystygniecia.Odsączyć mandarynki.Budyń przełożyc do czarek przeznaczonych dla gości.Ułożyć na wierzchu mandarynki i posypać płatkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak