Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 50 dag
drożdży 5 dag
mleko 1,5 szklanki
jajko 2
łyżeczka cukru
cukier waniliowy
rodzynki
Kawałki jabłek

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Drożdże rozetrzeć z cukrem i połową mleka. Dodać 3 łyżeczki mąki, wymieszać i ostawić w ciepłe miejsce na 10 minut. resztę mąki połączyć z jajkami, wyrośniętym rozczynem, cukrem waniliowym i resztą letniego mleka. Dodać rodzynki. Odstawić ponownie na 15 minut. po tym czasie smażyć na złoto układając po środku kawałki jabłek. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.04.2012 21:57
ale pyszne racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak