Sposób przygotowania

Drożdże kruszymy do miseczki, dodajemy odrobinę cukru oraz śmietany, odstawiamy do wyrośnięcia.
Następnie do mąki dodajemy resztę składników oraz rozczyn z drożdży i odstawiamy do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu ciasto dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy je na prostokąt.
Nakładamy masę makową i zwijamy w roladę.
Następnie makowce zawijamy w papier do pieczenia i układamy na blaszce.
Ciasto pieczemy 35 minut w temp. 180*C.
Po upieczeniu zdejmujemy papier do pieczenia i dekorujemy wg uznania.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    same pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    napewno smaczne..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !