Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z ryżu i twarogu

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1,5 szklanki
mleko 2 szklanki
margaryna 1 łyżka
ser biały 300 g
jajko 2 szt
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: babka z ryżu i twarogu

ryż opłukać,zalać mlekiem,dodać margarynę i ugotować na sypko.żółtka utrzeć z cukrem,ser zemleć.połączyć z ryżem.na koniec dodać ubitą z białek pianę i lekko wymieszać.masę wlać do formy na babkę i włożyć do piekarnika na ok 30 min.do zrumienienia. jak wystygnie, wyjąć z formy.polać sokiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.01.2013 09:25
fajna
SYLKA 07.06.2012 09:31
ciekawe zestawienie
stokrotka 13.12.2010 08:29
lubię takie dania
gosia47-47 25.11.2010 15:56
świetna
mehia 18.11.2010 08:16
super :)
asbar 15.10.2010 12:00
ciekawy przepis, trzeba spróbować:)
bietka 06.10.2010 09:25
Bardzo ciekawy przepis:)
edyta44 30.09.2010 19:46
warte wyprobowania
usmiech 29.08.2010 10:12
fajne:)
Josef1 20.07.2010 15:46
przeciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak