Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marcepan

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 25 dag
migdały 25 dag
woda 1/8 litra
ocet 10 % 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepan

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, przepuścić przez maszynkę. Z cukru, wody i octu ugotować polewę do \"nitki\", ostudzić do 60 stopni C i ucierać na gęstą masę. Dodać migdały i rozetrzeć. Przekładać mazurki lub torty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.09.2012 09:16
pycha !
Papryczka 03.09.2012 16:03
lubię marcepan
anemon 30.08.2012 20:40
Ja kupuję, a tu okazuje się, że można samemu zrobić.
Motorek 29.08.2012 09:20
pycha
Fiffi 28.05.2012 21:32
ooo super
rzenia15 29.09.2011 20:15
fajny
ronald88 02.08.2011 09:19
super
ronald88 02.08.2011 09:19
super
jola1512 27.05.2011 09:18
fajne
ela16 24.05.2011 09:43
dobre
barbara11561 16.04.2011 11:39
Oj,dobry ci on,dobry:)
eli82 26.03.2011 16:36
super
eli82 26.03.2011 16:36
super
eli82 26.03.2011 16:36
super
eli82 26.03.2011 16:36
super
MAR3STA 18.03.2011 15:29
trzeba wypróbować;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak