Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki suflet serowy według Joasi

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 80 gram
jaja 5 sztuk
mąka 80 gram
mleko 1,5 szklanki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
ementaler 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki suflet serowy według Joasi

Masło roztopić w rondlu,odstawić do ostygnięcia.Rozbić jaja,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywną pianę.Mąkę,mleko,sól i pieprz oraz gałkę wymieszać trzepaczką.Dodać roztopione masło i mieszając zagęścić masę na małym ogniu.Garnek zdjąć z ognia,dodać żółtka i równomiernie rozprowadzić je w masie sufletowej.Dodać proszek do pieczenia i ser,wymieszać.Masę połączyć z pianą i przyprawić do smaku sola i pieprzem.Formę nasmarować tłuszczem,wlać masę i wyrównać kej powierzchnię.Piec około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.06.2012 09:46
fajne
iknbozka 31.03.2012 10:49
fajne
olkaaa 17.01.2012 07:42
fajne
gacopierz23 19.11.2011 11:30
polecam
Tika4444 17.10.2011 20:19
nigdy nie robiłam, chyba się skusze
rosik93 06.09.2011 16:28
mniam
ronald88 24.07.2011 17:27
super
romanrafal
romanrafal 23.04.2011 08:08
super
Motorek 03.04.2011 00:31
super
Edyta38 18.03.2011 16:09
smaczne
Ania67 18.03.2011 14:32
świetny
AgaS10 17.03.2011 10:45
poprosze porcyjkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak