Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczaw 30 dag
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
mleko 1/3 szklanka
mąka 1 łyżeczka
jajko
woda 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiowa

Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, ziemniaki kroimy w plasterki. Całość zalewamy wodą, gotujemy. Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy posiekany szczaw, zaprawiamy mlekiem i mąką i gotujemy około 5 minut.
Zupkę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 19.01.2012 20:46
super, najlepszy jest świeży szczaw:)
ronald88 16.08.2011 15:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak