Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ser twarogowy smażony z kminkiem

4.0
(23)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 300-500 g
masło 40 g
jaja 1-2 szt
sól,kminek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: ser twarogowy smażony z kminkiem

ser rozkruszyć,włożyć do naczynia i postawić w ciepłym miejscu na kilka dni do zgliwienia.powinno się codziennie mieszać.gdy ser zaczyna się ciągnąć, nalezy go przesmażyć.stopic na patelni masło,włożyć ser i topić go,aż powstanie jednolita masa.posolić,dodać kminek (lub ulubione zioła), wlać rozbite jaja i dosmażyć,mieszając.masę wylać na zimny,głęboki talerz i zostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.02.2013 12:25
ciekawy przepis
cukiereczek 13.12.2011 08:21
super
Teresa12 14.09.2011 12:18
super to jest
agnieszka214 13.09.2011 10:10
fajne
Edyta31 06.07.2011 00:17
zdrowe i smakowite śniadanko :)
mehia 04.08.2010 09:03
pyszne śniadanko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak