Sposób przygotowania

Bakłażany pokroić na plastry grubości 1 cm.Posypać solą i pozostawić na 10 min.następnie osączyć je papierowym ręcznikiem, posolić znów i posypać pieprzem.Bakłażany obtaczać najpierw w mące,później w białku ,a na koniec w bułce tartej.bakłażany smażyć porcjami na brązowy kolor.Czosnek posiekać,włoszczyznę pokroić i wraz z czosnkiem dusić przez kilka chwil.Dodać pomidory,rozdrobnić je widelcem i gotować 15 min Przyprawić solą i pieprzem.Mozzarellę pokroić w plastry.Bakłażany,sos pomidorowy i mozzarellę włożyć warstwami do żaroodpornej formy,zakończyć warstwą mozzarelli i posypać parmezanem.Piec około 30 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    fajna zapiekanka:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    mnie też się podoba
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    mniam smaczna
  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !