Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z bakłażanem według Asi

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
mąka 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
czosnek ząbki 2 sztuki
włoszczyzna 1 sztuka
oliwa 100 ml
pomidory krojone z puszki 1 sztuka
mozzarella 25 dag
parmezan starty 50 gram
białko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z bakłażanem według Asi

Bakłażany pokroić na plastry grubości 1 cm.Posypać solą i pozostawić na 10 min.następnie osączyć je papierowym ręcznikiem, posolić znów i posypać pieprzem.Bakłażany obtaczać najpierw w mące,później w białku ,a na koniec w bułce tartej.bakłażany smażyć porcjami na brązowy kolor.Czosnek posiekać,włoszczyznę pokroić i wraz z czosnkiem dusić przez kilka chwil.Dodać pomidory,rozdrobnić je widelcem i gotować 15 min Przyprawić solą i pieprzem.Mozzarellę pokroić w plastry.Bakłażany,sos pomidorowy i mozzarellę włożyć warstwami do żaroodpornej formy,zakończyć warstwą mozzarelli i posypać parmezanem.Piec około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 27.02.2012 12:09
fajne
Kuchareczekjeden 25.10.2011 12:42
pycha
romanrafal
romanrafal 30.07.2011 16:10
pyszna
Justyna Jussstiii 17.07.2011 14:54
super
ronald88 17.07.2011 14:36
smaczne
anja3107 05.07.2011 21:53
smaczna
Edyta38 18.03.2011 16:06
mniam smaczna
Robert10 18.03.2011 09:25
mnie też się podoba
AgaS10 17.03.2011 10:44
fajna zapiekanka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak