Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać pokroić w plastry i obgotować ok 10 min. Odcedzić i wystudzić.
Mięso pokroić w grube plastry, ostrym nożem w każdym plastrze zrobić kieszonkę.
Do każdej kieszonki włożyć plasterek jabłka i plasterek pieczarki, spiąć szpikulcem lub wykałaczką. Posypać wszystkie kieszonki przyprawami; solą, pieprzem, imbirem i ziołami prowansalskimi, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Odstawić na godzinę.
Na łyżce oleju przysmażyc wszystkie kieszonki na rumiany kolor.
Resztę pieczarek posiekać drobno i przysmażyc na tym samym tłuszczu z cebulką.
Jabłka pokroić w cienkie plasteki i ułożyc na przemian z ziemniakami na dnie naczynia żaroodpornego zwilżonego olejem. Na ziemniakach ułożyć przysmażone kieszonki . Przykryć wszystko sosem pieczarkowym Łowicz posypac przyrumienioną cebulką z pieczarkami i posypać żółtym serem.
Zapiekać w piekarniku ok 40 minut w temp ok 200 st.
Podawać z surówką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    bardzo apetyczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ale pyszności;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ale pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uwielbiam Twoje zdjecia i potrawy. Zawsze robia wrazenie, sa piekne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !