Sposób przygotowania

Biszkopt dzielimy na 3 warstwy.Brzoskwinie odcedzamy z zalewy,zalewę mieszamy z łyżką brandy i nasączamy tym nasze biszkopty.Połowę brzoskwiń przecieramy przez sito.Margarynę ucieramy na krem z cukrem i cukrem waniliowym dodając po jednym jajku a następnie przetarte brzoskwinie wymieszane z sokiem z cytryny,szczyptą soli i spirytusu.Kremem smarujemy blaty biszkoptu i układamy jeden na drugim,na wierzchu na kremie układamy brzoskwinie.Tort owijamy folią spożywczą tak aby powstał wysoki kołnierz wystający kilka centymetrów ponad ciastem.Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu,gdy zacznie krzepnięć wylewamy na tort i odstawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !