Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort z brzoskwinią

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 duży
brzoskwinie w puszce 1 puszka
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
margaryna 1 kostka
jajko 2 szt
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy
sok z cytryny 1/2 cytryny
brandy 3 łyżki
spirytus 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: tort z brzoskwinią

Biszkopt dzielimy na 3 warstwy.Brzoskwinie odcedzamy z zalewy,zalewę mieszamy z łyżką brandy i nasączamy tym nasze biszkopty.Połowę brzoskwiń przecieramy przez sito.Margarynę ucieramy na krem z cukrem i cukrem waniliowym dodając po jednym jajku a następnie przetarte brzoskwinie wymieszane z sokiem z cytryny,szczyptą soli i spirytusu.Kremem smarujemy blaty biszkoptu i układamy jeden na drugim,na wierzchu na kremie układamy brzoskwinie.Tort owijamy folią spożywczą tak aby powstał wysoki kołnierz wystający kilka centymetrów ponad ciastem.Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu,gdy zacznie krzepnięć wylewamy na tort i odstawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.04.2011 15:01
pyszne
halinka1011 17.03.2011 08:37
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak