Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto.
Grzyby uprzednio namoczone ugotować i przepłukać zimną wodą, Posiekać na drobno, wymieszać z mięsem mielonym jajkiem i przyprawami oraz tartą bułką dla lepszej stabilności. doprawić solą i pieprzem,
Ciasto wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić małe okrągłe sakieweczki.
Ugotować w osolonym wrzątku.. ok 5 min.

Do garnka włożyć pokrojoną w kostkę marchewkę i fasolkę szparagową, zalać gorącą wodą i ugotować ok 10 min. Dodać sos Łowicz i ogórek pokrojony w paseczki. Gulasz pogotować na wolnym ogniu ok 10 min.
Podawać z pierożkami , można je wrzucić na chwilę do ogrzania w gulaszu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ciekawe jak te pierożki smakują:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !