Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć w ręczniku papierowym, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju i maśle. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć odsączoną z zalewy kukurydzą i groszkiem. Śmietanę wymieszać z natką pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zalać filety i posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp 190 stopni około 20 minut. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajna potrawka
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !