Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z mintaja zapiekany z groszkiem i kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 5 szt
groszek konserwowy 1 szkl
kukurydza marynowana 1 szkl
śmietana 1/2 szkl
mąka przenna 1/2 szkl
sok z cytryny 4 łyżki
masło 2 łyżki
olej 3 lyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z mintaja zapiekany z groszkiem i kukurydzą

Filety umyć, osuszyć w ręczniku papierowym, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju i maśle. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć odsączoną z zalewy kukurydzą i groszkiem. Śmietanę wymieszać z natką pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zalać filety i posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp 190 stopni około 20 minut. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.04.2013 16:24
bardzo apetyczne połączenie
IlonaAlbertos 31.03.2013 23:21
Fajne połączenie.
Seba 30.09.2012 14:23
fajna potrawka
Monika193
Monika193 25.10.2011 22:18
super
halinka1011 17.03.2011 08:02
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak