Sposób przygotowania

Kalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem octu. Z mąki i masła zrobić rumianą zasmażkę. Kostkę bulionową rozmieszać w 1 szklance gorącej wody, wlać do przygotowanej zasmażki, zagotować, dodać śmietanę, zieleninę, przyprawić do smaku. Tak przygotowanym sosem polać kalafior ułożony na półmisku.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Podoba mi się to połączenie- kalafior i zioła.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam kalafiora i bardzo podoba mi się Twoja propozycja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !