Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Skwarki i skórkę pomarańczową zemleć w maszynce, dodać do mąki i wymieszać. Jajka ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, połączyć ze śmietaną, dodać do mąki i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Następnie rozwałkować na gr 3-4 mm i wykrawać ciasteczka. Układać na przygotowanej blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Po upieczeniu polukrować lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    muszę koniecznie wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    moja mama takie robiła, są super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis warty wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    Uwielbiam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich nie jadłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !