Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 3 szt
cukier puder 10 dag
truskawki 20 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 15 dag
woda 30 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mus truskawkowy

Truskawki przetrzeć przez sitko lub zmiksować.Kilka dorodnych truskawek odłożyć do dekoracji.
Żelatynę zalać wodą,gdy napęcznieje podgrzać by się rozpuściła.Białka ubić na pianę pod koniec dodać cukru.Żelatynę wymieszać z przetartymi truskawkami.następnie dodać ubitą pianę.Po wymieszaniu rozłożyc powstałą mase i odłożyć ją do wystudzenia.Udekorować truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.03.2011 09:31
coś dla mnie
patusia 16.03.2011 22:04
mhmm, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak