Sposób przygotowania

Filet z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do gyrosa i oliwą. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz. Następnie włożyć na patelnię i zrumienić, przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 20 minut. Do tłuszczu w którym smażyło się mięso dodać masło i zeszklić posiekaną cebulę. Do cebuli włożyć pokrojone pieczarki i parówki, dusić około 10 minut, połączyć z mięsem. Marynowaną paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Śmietanę wymieszać z mąką, odrobiną wody, gotowym sosem do pieczeni, wlać do rondla z pieczarkami i mięsem, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ryżem lub kaszą na sypko.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    parówkę pokroić w talarki?
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    tak, najlepiej w talarki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !