Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort jogurtowy z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 2/3 szkl
mąka 2/3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyż
brzoskwinie 3 puszki
jogurt 1,5 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 10 łyżeczek
galaretka brzoskwiniowa 1 op
wino musujące 1 szkl
śmietana kremówka 3 szkl
bita śmietana
migdały w płatkach

Przepis i sposób przygotowania na: Tort jogurtowy z brzoskwiniami

Białka ubić z 3 łyżkami cukru. Połączyć z żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia. Biszkopt piec 20 minutw temp.175 st.Odłożyć 3 połówki brzoskwiń, a pozostałe zmiksować. 8 łyżeczek żelatyny rozpuścić w odrobinie wrzątku. Jogurt wymieszać z reszta cukru. Połączyć z winem, żelatyną oraz ubitą śmietaną. Pozostałe 2 łyżeczki żelatyny rozpuścic w odrobinie wrzątku., wymieszać z musem brzoskwiniowym. Obie masy wylac na biszkopt, rozsmarować, schłodzić, na wierzch położyć brzoskwinie pokrojone na kawałki. Galaretke rozpuścić, polac owoce. Udekorowac płatkami migdałów i bita

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 21.04.2011 19:48
pycha
kate.500 31.03.2011 08:12
ciekawy przepis...
accee 19.03.2011 00:59
Polecam
RenataZ-et 17.03.2011 19:41
Pyszny, puszysty tort
RenataZ-et 17.03.2011 19:41
Pyszny, puszysty tort

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak