Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrażamy według przepisu na opakowaniu.Z kapusty obrywamy liście i kroimy ją na cztery części i drobno szatkujemy,zalewamy ją gorącą wodą i i gotujemy na dużym ogniu 5 min.Odcedzamy i gdy przestygnie dobrze wyciskamy.Boczek kroimy w drobną kostkę ,cebulę siekamy i szklimy z boczkiem,następnie dodajemy kapustę i dusimy mieszając około 10 min,dodajemy kminek szczyptę mielonej papryki sól i pieprz,masa powinna być pikantna.Ser kroimy w drobną kostkę i mieszamy z masą z kapusty.Ciasto wałkujemy i wykładamy nim nasmarowaną tłuszczem tortownicę,formując miseczkę,na ciasto wykładamy masę z kapusty i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 40 min.Placek można kroic tak jak pizze.dobrze smakuje z barszczykiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    To musi być smaczne, no i to połączenie z barszczykiem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    francuskie z kapustą ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !