Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z cukrem i odstawiamy na 15 min w ciepłe miejsce.Do mąki dodajemy roztopiony tłuszcz,mieszamy dodając rozczyn drożdżowy i szczyptę soli,wszystko mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia,następnie przekładamy na natłuszczoną blachę i zostawiamy do wyrośnięcia.Cebulę i boczek kroimy w kostkę i szklimy na tłuszczu,jajka siekamy i dodajemy do masy cebulowej,doprawiamy do smaku kminkiem,ziołami i solą.Masą cebulową smarujemy wyrośnięty placek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na 40 min.Podajemy na gorąco krojąc w kwadraty.Można podawać z barszczykiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !