Sposób przygotowania

1. sporządzić mięsną masę mieloną ( wykorzystując 1 jajo )
2. ugotować 3 jaja na twardo
3. uformować prostokąt z mięsnej masy mielonej
4. położyć jaja na masę mieloną i zwinąć pieczeń
5. obtoczyć w tartej bułce lub przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułka
6. piec w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni C przez około 50 minut
7. podawać wy porcjowaną w plastry o grubości 1,5-2 cm
dodatkami mogą być : ziemniaki , makaron , sosy np grzybowy, pomidorowy, śmietanowy , surówki warzywne

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    ale apetyczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    chyba dobre :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !