Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń rzymska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 250 g
mięso wieprzowe 250 g
bułka czerstwa 50 g
jaja 4 sztuki
cebula 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
tłuszcz 50 g
sól, pieprz ddo smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń rzymska

1. sporządzić mięsną masę mieloną ( wykorzystując 1 jajo )
2. ugotować 3 jaja na twardo
3. uformować prostokąt z mięsnej masy mielonej
4. położyć jaja na masę mieloną i zwinąć pieczeń
5. obtoczyć w tartej bułce lub przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułka
6. piec w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni C przez około 50 minut
7. podawać wy porcjowaną w plastry o grubości 1,5-2 cm
dodatkami mogą być : ziemniaki , makaron , sosy np grzybowy, pomidorowy, śmietanowy , surówki warzywne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 23.11.2015 20:32
chyba dobre :)
Henryka2 16.03.2011 22:39
ale apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak