Sposób przygotowania

Drożdże ucieramy z łyżeczką cukru dodajemy 10 dag mąki i trochę letniego mleka . Ten zaczyn odstawiamy na godzinkę w ciepłe miejsce , masło ucieramy z cukrem i żółtka mi , potem dodajemy zaczyn i wymieszaj , porcjami wsypuj mąkę i wlewaj mleko potem dodawaj ubite białka . Odstaw na pół godziny następnie ciasto wykładamy do małych foremek natłuszczonych i pieczemy 30 minut w temp. 210 st.. Poncz: 1\\4 l. wody , cukier , sok i skórkę z cytryny zagotuj , potem wystudż , następnie wlej rum . Ciastka nakłuj i nasącz ponczem .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    takich nie próbowałam jeszcze robić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !