Sposób przygotowania

Białka musimy najpierw ubijać porcjami i najpierw dać 8 dag cukru , potem dodaj żółtka i wymieszaj. Mąkę połącz mąką ziemniaczaną , wsyp do masy i i mieszamy aż powstanie gładkie ciasto , przekładamy od razu to tortownicy wysmarowanej tłuszczem i pieczemy pół godziny w 200 st. Biszkopt potem studzimy. Jak już będzie chłodny to wycinamy z niego duże jajo taką pisankę , przekrój w poprzek na 2 równe części. Budyń zaś łączymy z kilkoma łyżkami mleka dajmy 2 łyżki cukru i dokładnie wymieszajmy .Wystudzić .Masło ucieramy na puszysty krem , małymi porcjami dodawaj budyń . Do kremu wlej ajerkoniak i dokładnie wymieszaj .Biszkoptowy spód smarujemy tym kremem budyniowym przygotowanym , przykryj drugim kawałkiem ciasta i całość wkładamy na godzinkę do lodówki . Masę marcepanowa rozwałkuj na posypanym cukrem pudrem blasze , troszkę , marcepana odłóż , ufarbuj barwnikami spożywczymi . Białym marcepanem przykryj całe ciasto , a kolorowym marcepanem fantazyjnie udekoruj pisankę .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !