Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski. Żółtka oddzielić od białek. Dodać do mąki, wlać mleko. Wyrobić gęste ciasto i odstawić na 30 min. Z cytryny otrzeć skórkę, wycisnąć sok. Jabłka obrać, pokroić na plastry i wyciąć gniazda nasienne. Skropić sokiem z cytryny. Cukier waniliowy wymieszać z cynamonem i skórką cytrynową. Oprószyć tą mieszanką jabłka. Z białek ubić pianę, dodać do ciasta razem z wiórkami kokosowymi, wymieszać. Jabłka zanurzać w cieście, kłaść na rozgrzany olej (krążki mają pływać), smażyć na złoty kolor. Podawać ciepłe, posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Lubię takie krążki, kiedyś miałam okazję spróbować i bardzo mi smakowały :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł na deser na ciepło.
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Lubię takie jabłuszka!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Pyszne muszą być:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Jak zwykle bardzo smaczne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !