Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z olejem i solą, zalać wrzątkiem, wymieszać łyżką po czym zagnieść ciasto.

Pieczarki i cebulę drobno posiekać np przy pomocy rozdrabniacza lub robota.
Wrzucić na rozgrzany olej i przysmażyć oraz odparować. Odłożyć łyżkę pieczarek do sosu. Resztę wymieszać z bułką tartą i żółtkiem, doprawić solą pieprzem i sosem chili z limonką.

Ciasto wałkować cienko, zaznaczyć sobie kratkę o boku 5x5 lekko nożem lub patyczkiem, nakładać łyżeczką małe porcyjki nadzienia, pomiędzy nadzieniem pędzelkiem posmarować rozmąconym białkiem i przykryć dokładnie dociskając pomiędzy porcjami nadzienia, pokroić w kwadraty radełkiem lub nożem.

Ugotować w osolonym wrzątku. Sos Łowicz - spaghetti wymieszać z przysmażonymi pieczarkami i podgrzać na gorąco.. Polewać rawiolki sosem podawać na gorąco.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Proste i pewnie dobre :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smakowita potrawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !