Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos słodko-kwaśny 1 słoiczek
papryka 1 szt
cebula 1 szt
bulion 0,5 szkl
Makaron kolanka ugotowany
wieprzowina 500 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym

Mięso pokroić w plastry a potem w kwadraty o boku ok 4 cm.
Przysmażyć je na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Przełożyć do rondla do duszenia. Dodać pokrojoną w sporą kostkę paprykę i cebulę tez niezbyt drobno.
Sos Łowicz wymieszać z bulionem, dodać do mięsa i dusić pod przykryciem ok 30 min na wolnym ogniu. Podawać z makaronem dodatkowo wapaniale smakuje z mizerią ze świerzego ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 11.06.2012 01:09
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak