Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rumfordzka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba wędzona 500 g
groch 250 g
włoszczyzna 150 g
ziemniaki 200 g
cebula 100 g
masło 100 g
mąka 50 g
pieprz do smaku
sól do smaku
rosół drobiowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rumfordzka

Rybę obrać z ości i skóry,pokroić w kawałki,groch wypłukać,ugotować w 1,5 l wody tak ,aby był miękki,ale cały,włoszczyznę i ziemniaki obrać,wypłukać,pokroić i ugotować razem z grochem,zrobić zasmażkę z masła i mąki z dodatkiem pokrojonej cebuli,włożyć do garnka z grochem,zagotować,doprawić do smaku i dodać pokrojoną rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 16.03.2011 19:18
super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak