Sposób przygotowania

Z podanych składników ubić biszkopt i upiec.

Następnie przygotować krem:
4 żółtka,
6 łyżek cukru,
½ l mleka
2 budynie śmietankowe

Mleko zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem i dodać budyń w proszku i wszystko miksować. Następnie wlać gotujące mleko i jeszcze chwilkę miksować na wolnych obrotach. Następnie cały płyn przelać do większego garnka i gotować na ogniu ciągle mieszając, aż ugotuje się gęsty krem.

2 galaretki cytrynowe rozpuścić w ½ l wody.
Do ugotowanego, wystudzonego kremu dodać krzepnącą galaretkę, mieszać mikserem i wstawić na chwilkę do lodówki (ok. 5 min).
1kostkę masła utrzeć z kremem z galaretką.
Upieczony i schłodzony biszkopt włożyć z powrotem do patelni i obłożyć w koło andrutem. Na biszkopt wyłożyć połowę masy, dać brzoskwinie z puszki, przykryć drugą połową masy. Na górze ułożyć delicje i całość zalać dowolną galaretką.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyszności!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    nie mogłabym się oprzeć...
  • -1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Tylko dlaczego biszkopt włożyć do patelni a nie tortownicy?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !