Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp po słowiańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 kg
mąka 200 g
śmietana 200 g
masło 60 g
papryka mielona 1,5 łyżki
koncentrat pomidorowy 60 g
olej 100 g
kostka rosołowa drobiowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karp po słowiańsku

Karpia oczyścić,wyfiletować,opłukać ,pokroić na kawałki,posolić dodać koncentrat pomidorowy i paprykę,osolić,zasmażkę podlać w garnku rosołem,wymieszać,następnie dodać karpia do powstałego sosu i delikatnie wymieszać,zagotować i odstawić,doprawić śmietaną,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 05.10.2011 10:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak