Sposób przygotowania

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem 2 kostek bulionowych. Na patelni rozgrzać połowę masła, włożyć pokrojone w kostkę mięso i obrumienić. Następnie dodać pokrojone pory i cebulę, zeszklić. Podlać 1 szklanką bulionu z kostki rosołowej i poddusić . Do naczynia żaroodpornego włożyć połowę ryżu, następnie półmiękkie mięso z sosem i resztę ryżu. Każdą warstwę oprószyć pieprzem i solą oraz skropić roztopionym masłem. Po wierzchu posypać bułką tartą i zapiec w nagrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    lubię takie zapiekanki :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Warta wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !