Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżu i mięsa drobiowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szkl
MIĘSO Z DROBIU 50 dag
masło 5 dag
por 2 szt
cebula 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżu i mięsa drobiowego

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem 2 kostek bulionowych. Na patelni rozgrzać połowę masła, włożyć pokrojone w kostkę mięso i obrumienić. Następnie dodać pokrojone pory i cebulę, zeszklić. Podlać 1 szklanką bulionu z kostki rosołowej i poddusić . Do naczynia żaroodpornego włożyć połowę ryżu, następnie półmiękkie mięso z sosem i resztę ryżu. Każdą warstwę oprószyć pieprzem i solą oraz skropić roztopionym masłem. Po wierzchu posypać bułką tartą i zapiec w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.12.2012 10:13
Warta wypróbowania.
Rybciia 24.06.2012 22:48
lubię takie zapiekanki :-)
Iwona51
Iwona51 28.01.2012 11:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak