Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada faszerowana wątróbka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka cielęca 150 g
mleko 1/2 szklanki
schab 800 g
olej 5 łyżek
tymianek do smaku
orzechy laskowe 250 g
fety 100 g
bulion 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada faszerowana wątróbka

Wątróbkę zalać mlekiem i odstawić na 20 minut. Mięso rozciąć wzdłuż i rozbić tłuczkiem , formując plaster . Oprószyć solą i pieprzem , następnie wstawić do lodówki . wątróbkę osączyć , podsmażyć na 2 łyżkach oleju . oprószyć sola i pieprzem . Mięso z jednej strony posmarować rozgniecioną fetą , posypać połową posiekanego tymianku i orzechów . Na środku ułożyć w formie,podlać bulionem , piec ok 60 minut w 180 stopniach . Pod koniec pieczenia posypać resztę orzechów , a przed podaniem resztę ziół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.10.2012 14:00
Mojemu mężowi na pewno zasmakowałaby.
Juleczka20 29.05.2012 07:27
jadłam i polecam
Katarzyna56 26.05.2012 11:52
super
Ewelina38 21.01.2012 17:56
super jedzonko
Ela15 30.11.2011 13:04
pyszna
GGABI 08.09.2011 22:24
pewnie super sprawa
owca441 14.06.2011 18:56
pyszna rolada
teresa18 06.04.2011 17:38
super
ziutula
ziutula 04.04.2011 17:57
pyszne pyszności....
malaczarna23 22.03.2011 12:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak