Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała z kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 800 g
marchew 3
cebula 3
tłuszcz 4 łyżki
białe wino 3\\4 szklanki
biała kiełbasa 400g
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała z kiełbasą

Kapustę pokroić w kostkę , usuwając głąb i nerwy , cebule w kostkę , marchew w paseczki , podsmażyć razem z cebulą na 2 łyżkach tłuszczu, włożyć do kapusty , dodać sól i posiekany czosnek , zalewamy winem i dusimy do miękkości pod przykryciem , zaś kiełbasę obsmażyć na pozostałym tłuszczu i włożyć do kapusty a pod koniec duszenia doprawić .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.08.2013 12:21
lubię taką kapustę
Katarzyna59 21.05.2012 12:18
pyszna
ElizaT 09.04.2011 10:07
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak