Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół po maltajsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kura lub kurczak 1 sztuka
cebula 4 sztuki
masło 1 łyżka
ryż 100 g
sól 1 szczypta
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 szczypta
imbir 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: rosół po maltajsku

kurczaka umyć zalać wodą posolić i ugotować na wolnym ogniu cebulę obrać opłukać drobno pokrajać podsmażyć większą część cebuli dodać do kurczaka pod koniec gotowania pozostałą cebulę wymieszać z ryżem i przyprawami chwilę poddusić potem zalać szklanką rosołu przykryć naczynie z ryżem wstawić do większego naczynia z gorącą wodą i gotować na parze aż ryż będzie miękki kurczaka wyjąć z rosołu pokrajać na porcie dodać do rosołu razem z ryżem doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak