Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z bakaliami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt
ocet balsamiczny 1 łyżka
płynny miód 1 łyżka
olej 2 łyżki
rodzynki 100 g
migdały 80 g
sól do smaku
pieprz do smaku
wino białe wytrawne 2/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z bakaliami

Mięso dokładnie opłukać , natrzeć octem wymieszanym z miodem i łyżką oleju . Oprószyć solą i pieprzem . Dać do lodówki na ok 30 minut. Rodzynki dobrze opłukać i namoczyć w winie . Migdały usmażyć i obrać . Mięso dobrze usmażyć ze wszystkich stron a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego . Rodzynki dokładnie osączyć . Wino wymieszać z pozostałością po marynacie ., płynem podlać mięso . Piec w piekarniku ok 50 min w temperaturze 180 stopni . W połowie pieczenia dać do środka mięsa rodzynki i migdały .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 07.10.2012 23:08
znakomite połączenie
Gosia20 06.07.2012 21:38
super
Seba 30.06.2012 08:25
super
Anna152 23.06.2012 07:49
super
Betka 31.05.2012 17:32
rewelacja;)
smile 22.02.2012 16:22
bardzo pyszne =)
gosia561 12.11.2011 13:27
pycha
dorotka0000025 10.08.2011 10:43
zrobilam zjadlam bylo pyszne
Danuta_Prorok 24.07.2011 10:33
spróbuję zrobić dziś na obiad:)
dorotka0000025 15.07.2011 11:38
mniam
Mariusz10 17.06.2011 22:12
ale bym zjadł takie!
owca441 14.06.2011 18:57
ciekawe
Sylwia56
Sylwia56 13.06.2011 23:07
wyśmienite
anja3107 20.05.2011 11:27
uwielbiam polędwiczki
ewelina63 19.05.2011 15:22
super
adam1f 25.04.2011 00:19
niezłe
tomek18 23.04.2011 10:03
super
Juleczka20 23.04.2011 09:29
pycha
kate.500 19.03.2011 19:24
Smaczność...
malaczarna23 17.03.2011 06:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak