Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wilgotny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szkl
cukier 1/2 szkl
żółtko jajek 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyż
margaryna 1/2 kostki
ser biały 1,2 kg
cukier 1 szkl
olej 2 szkl
mleko 2 szkl
budyń śmietankowy 2 szt
żółtko jajek 2 szt
rodzynki 10 dag
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wilgotny

Zarobić ciasto z podanych składników. Zmiksować ser z dodatkami i wlac na ciasto. Z białek które zostały z ciasta i sera ubic pianę z cukrem 1/2 szklanki. Na podpieczony ser 50 minut położyć pianę i posypac kokosem. Piec dalej do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak