Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwas jabłkowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 50 dkg
rodzynki 10 dkg
cukier 1 szklanka
woda 3 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: kwas jabłkowy

Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne,wodę gotujemy z cukrem i studzimy i zalewamy jabłka,odstawiamy na tydzień,po tym czasie przecedzamy przez bawełnianą serwetkę i rozlewamy do czystych butelek i szczelnie zamykamy.Odstawiamy w chłodne miejsce przynajmniej na 2-3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak