Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół po kapitańsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 500 g
wątróbki z kurczaka 100 g
włoszczyzna 1 opakowanie
masło 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
przyprawa do zup 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: rosół po kapitańsku

mięso umyć włożyć do zimnej widzie posolić gotować około 2,5 godziny na małym ogniu wątróbkę opłukać usmażyć zemleć włożyć do rosołu razem z opukaną i włoszczyzna ugotować miękkie mięso wyjąć doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 16.03.2011 17:28
Wątróbka ma się zmieszac z rosołem ? Słyszałam o rosole z pulpetami z wątroby ale tak nie - nie bardzo moge sobie wyobrazic wygląd zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak