Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie pomidorowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 50 dag
koncentrat pomidorowy 1\\2 łyżeczka
cebulka
parówka gruba 3 szt
pieprz
oliwa 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie pomidorowym

Mięso i parówkę kroimy w grubą kostkę , cebulę w plasterki wszystko połączyć w miseczce i na to sypiemy wszystkie przyprawy, mieszamy. Przykrywamy pokrywką i to ma się najpierw smażyć a potem jak puści sok to ma się dusić ok 10 minut . W nie wielkim garnku wlewamy litr wody jak się zagotuje wrzucamy kostkę a potem mięsko z patelni . Następnie posypujemy pieprzem kolorowym świeżo zmielonym . Przykrywamy i gotujemy dobrą godzinę . Na koniec dajemy koncentrat i zagęszczamy tłuszczem z mąką

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 10.12.2012 19:42
bardzo ciekawa , lubie łopatki
ElizaT 09.04.2011 10:07
Wygląda na taką smaczną ;)
Babciagramolka 16.03.2011 17:31
Wszelkie duszonki mile widziane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak